vitamin E, znan tudi kot tokoferol, je antioksidant in hranilo z odličnim delovanjem. Ima lastnosti visoke biološke aktivnosti in varnega uživanja. Veliko se uporablja v medicini, izdelki za zdravstveno nego, hrano, kozmetika in druga področja. Vroč izdelek, ki pritegne veliko pozornosti.
Vitamin E je v maščobi topen vitamin, znan tudi kot tokoferol. Je eden najpomembnejših antioksidantov. To so organska topila, topna v maščobi, kot je etanol, in netopen v vodi, toplota, kislinsko stabilen, bazno labilen. Občutljiv je na kisik, ni pa občutljiv na toploto. In aktivnost vitamina E je bila bistveno manjša pri cvrtju. Tokoferol lahko spodbuja izločanje hormonov, gibljivost semenčic in povečanje števila moških; povečuje koncentracijo estrogena pri ženskah, povečati plodnost, preprečiti spontani splav, ampak tudi za preprečevanje in zdravljenje moške neplodnosti, opekline, ozebline, kapilarna krvavitev, menopavzni sindrom, Lepota in tako naprej. Nedavno so ugotovili, da vitamin E zavira tudi reakcije peroksidacije lipidov v očesni leči, tako da se periferne krvne žile razširijo, izboljšanje krvnega obtoka, preprečiti nastanek in razvoj kratkovidnosti
1. Naravni vitamin E/mešanica tokoferola lahko poveča antioksidativni učinek celic, ohranjanje in spodbujanje reproduktivnih funkcij. 2. Naravni vitamin E/mešanica tokoferola lahko zavira staranje, izboljša presnovo lipidov, preprečiti arteriosklerozo, in znižanje lipidov v krvi. Preprečevanje običajnega in ogroženega splava, in zdravljenje menopavznega sindroma. 3. Naravni vitamin E/mešanica tokoferola se uporablja za adjuvantno zdravljenje hepatitisa, cirozo in mišično distrofijo.