CAS No.9005-65-6
Kimyasal Adı:Ara 80
Eş anlamlılar: yani9;10'a kadar;mo55f;Ara;Crill10;Crill11;tekrar ediyorum;sorlat;ara81;kriket4
CB Numarası:CB7741359
Moleküler Formül:C24H44O6
Formül Ağırlığı:428.600006103516
Kaynama noktası:>100°C
Yoğunluk 1.08 g/mL'de 20 °C
buhar basıncı <1 mm Hg ( 20 °C)
kırılma indisi n20/D 1.473
FEMA 2917 | POLİSORBAT 80
alevlenme noktası:>230 °F
depolama sıcaklığı. RT'de saklayın.
viskoz bir sıvı oluşturur
renk Kehribar
PH5-7 (50g/l, H2O, 20°C)
Suda Çözünürlük 5-10 g/100 mL 23 °C
Ara 80 kozmetikte yaygın olarak kullanılan sentetik, iyonik olmayan bir emülgatördür, gıda alanları ve farmasötik preparatlar.
Ara 60 (HLB değeri 14.9) ve Ara 80 (HLB değeri 15.0) protein içeceklerinde yaygın olarak kullanılır. HLB değerinin yüksek olması ve fiyatının eşit HLB değerlerine sahip sakaroz esterleri gibi emülgatörlere göre çok daha düşük olması nedeniyle, genellikle düşük HLB değerli monogliseritlerle kombinasyon halinde kullanılır, İngiliz anahtarları, sakaroz esterleri, vesaire. çeşitli protein içeceklerinin ihtiyaçlarını karşılamak için.
O/W tipi gıda emülsiyonlaştırıcısı olarak, tek başına veya Span-60 ile karıştırılarak kullanılır, Açıklık-65 ve Açıklık-80. ülkem bunun doğal pigmentleri emülsifiye etmek için kullanılabileceğini şart koşuyor, ve maksimum kullanım 1,g/kg'dır; Sütte maksimum kullanım 1,5g/kg'dır; Dondurma ve dondurmada maksimum kullanım 1,0g/kg'dır.
Bu ürün mükemmel emülsifiye edici özelliğe sahiptir, dağıtma, ıslatma ve diğer özellikler. Gıda endüstrisinde, emülgatör olarak kullanılır, Dondurma gibi alkolsüz içecekler için dağıtıcı ve bulanıklık, ekmek, kekler, şekerler, vesaire. Dozaj: 0.1% ile 0.5% kremalı yiyeceklerin sıçramasını önlemek için, gıda yaşlanması, ve kaliteyi artırmak için, parlaklığı arttır, tadı geliştirmek, ve yumuşaklığı artırın. Özellikle kremalı çikolatalı şekerleme için, belirgin bir çiçeklenme önleyici etkisi var. Sinerjistik bir etki yaratmak için tek başına veya gliseritler ve sakaroz esterleri gibi gıda emülgatörleriyle birlikte kullanılabilir.. Ayrıca gelişmiş kozmetiklerde çözündürücü olarak da yaygın olarak kullanılır., hafif tekstil, ve ilaç endüstrileri. Tekstilde de yaygın olarak kullanılıyor, boyalar, emülsiyon patlayıcılar, pestisitler, baskı, petrol ve emülgatör olarak diğer endüstriler, stabilizatörler, yağlayıcılar, yumuşatıcılar, ve antistatik maddeler.
Gıda kullanımı:
Polisorbatlar 80 gıdalarda emülgatör olarak kullanılır.
Örneğin, dondurmada, polisorbat eklenir 0.5% (v/v) Dondurmayı daha pürüzsüz ve işlenmesi daha kolay hale getirmek için konsantrasyon, erimeye karşı direncini de arttırır. Bu maddenin eklenmesi süt proteinlerinin yağ damlacıklarını tamamen kaplamasını engeller.. Bu onların zincirler ve ağlar halinde bir araya gelmelerine olanak tanır, karışımda hava tutan, ve dondurma eridikçe şeklini koruyan daha sıkı bir doku sağlar.
Sağlık ve güzellik kullanımı:
Polisorbatlar 80 sabun ve kozmetikte yüzey aktif madde olarak da kullanılır (göz damlaları dahil), veya gargaradaki gibi bir çözündürücü. Polisorbatın kozmetik derecesi 80 may have more impurities than the food grade.
Medical use:
Polisorbatlar 80 is an excipient that is used to stabilize aqueous formulations of medications for parenteral administration, and used as an emulsifier in the manufacture of the popular antiarrhythmic amiodarone.It is also used as an excipient in some European and Canadian influenza vaccines.Influenza vaccines contain 25 μg of polysorbate 80 per dose.It is also used in the culture of Mycobacterium tuberculosis in Middlebrook 7H9 broth. It is also used as an emulsifier in the estrogen-regulating drug Estrasorb.