CAS-nr.9005-65-6
Kjemisk navn:Tween 80
Synonymer: så 9;til 10;mo55f;Tween;crill10;crill11;Jeg gjentar;sorlate;mellom81;crillet4
CBNumber:CB7741359
Molekylær formel:C24H44O6
Formelvekt:428.600006103516
Kokepunkt:>100°C
Tetthet 1.08 g/ml kl 20 °C
damptrykk <1 mm Hg ( 20 °C)
brytningsindeks n20/D 1.473
FEMA 2917 | POLYSORBAT 80
Flammepunkt:>230 °F
lagringstemp. Butikk på RT.
danner viskøs væske
farge Amber
PH5-7 (50g/l, H2O, 20℃)
Vannløselighet 5-10 g/100 ml kl 23 ºC
Tween 80 er en syntetisk ikke-ionisk emulgator mye brukt i kosmetikk, matfelt og farmasøytiske preparater.
Tween 60 (HLB-verdi 14.9) og Tween 80 (HLB-verdi 15.0) brukes ofte i proteindrikker. På grunn av sin høye HLB-verdi og prisen er mye lavere enn emulgatorer som sukroseestere med like HLB-verdier, det brukes vanligvis i kombinasjon med monoglyserider med lav HLB-verdi, nøkler, sukroseestere, osv. for å dekke behovene til ulike proteindrikker.
Som matemulgator av O/W-type, brukes alene eller blandet med Span-60, Span-65 og Span-80. landet mitt fastsetter at det kan brukes til å emulgere naturlige pigmenter, og maksimal bruk er 1.g/kg; maksimal bruk i melk er 1,5 g/kg; maksimal bruk i iskrem og iskrem er 1,0 g/kg.
Dette produktet har utmerket emulgering, spre seg, fukting og andre egenskaper. I næringsmiddelindustrien, den brukes som emulgator, dispergeringsmiddel og turbiditet for brus som iskrem, brød, kaker, godteri, osv. Doseringen er 0.1% til 0.5% for å hindre at kremet mat spruter, mat aldring, og å forbedre kvaliteten, øke glansen, forbedre smaken, og forbedre mykheten. Spesielt for kremet sjokolade karameller, det er en tydelig anti-blomstrende effekt. Den kan brukes alene eller sammen med matemulgatorer som glyserider og sukroseestere for å utøve en synergistisk effekt. Det er også mye brukt som solubiliseringsmiddel i avansert kosmetikk, lette tekstiler, og farmasøytisk industri. Det er også mye brukt i tekstiler, maling, emulsjonssprengstoffer, plantevernmidler, printing, petroleum og annen industri som emulgatorer, stabilisatorer, smøremidler, myknere, og antistatiske midler.
Matbruk:
Polysorbater 80 brukes som emulgator i matvarer.
For eksempel, i iskrem, polysorbat tilsettes opp til 0.5% (v/v) konsentrasjon for å gjøre isen jevnere og lettere å håndtere, samt øke motstanden mot smelting.Tilsetning av dette stoffet forhindrer melkeproteiner i å dekke fettdråpene fullstendig. Dette gjør at de kan slå seg sammen i lenker og garn, som holder luft i blandingen, og gi en fastere tekstur som holder formen når iskremen smelter.
Helse og skjønnhetsbruk:
Polysorbater 80 brukes også som overflateaktivt middel i såper og kosmetikk (inkludert øyedråper), eller et oppløseliggjørende middel slik som i et munnvann. Den kosmetiske karakteren av polysorbat 80 kan ha flere urenheter enn matkvaliteten.
Medisinsk bruk:
Polysorbater 80 er et hjelpestoff som brukes til å stabilisere vandige formuleringer av medisiner for parenteral administrering, og brukes som emulgator i fremstillingen av det populære antiarytmiske amiodaronet. Det brukes også som hjelpestoff i noen europeiske og kanadiske influensavaksiner.Influensavaksiner inneholder 25 μg polysorbat 80 per dose. Den brukes også i kulturen av Mycobacterium tuberculosis i Middlebrook 7H9 buljong. Det brukes også som emulgator i det østrogenregulerende stoffet Estrasorb.